-
2012-12-07 11:47:01
496674-2012
Ośrodek Pomocy Społecznej - Ogłoszenie o zamówieniu
Skwierzyna: Usługa przygotowania, dowożenia i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od stycznia 2013 roku do końca roku 2013
Numer ogłoszenia: 496674 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Batorego 15, 66-440 Skwierzyna, woj. lubuskie, tel. 95 7170928, faks 95 7170928.
Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsskwierzyna.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna jednostka organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowania, dowożenia i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od stycznia 2013 roku do końca roku 2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowożenia, wydawania posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie oraz wydawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Wykonawcę - składająca się z dwóch części. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie, dowożenie i wydawanie gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie w okresie od 02.01.2013 r. do 31.12.2013 r. w następujących formach: Część 1) Zadanie nr 1 - wydawanie śniadań do Gimnazjum w Skwierzynie w szacunkowej ilości dla 20 osób. Śniadania powinny być opakowane w odpowiednie torebki lub folię spożywczą. Dostawa śniadań na miejsce spożycia tj. Gimnazjum w Skwierzynie w godz. od 10.30 do 11.00 w dniach nauki szkolnej. Wartość odżywcza jednego śniadania wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 250 kcal. - przygotowanie w opakowaniach jednorazowych i dowożenie posiłku jednodaniowego (drugie danie) do Gimnazjum w Skwierzynie w szacunkowej ilości dla 16 osób. Dostawa do Gimnazjum w Skwierzynie w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. Wartość odżywcza jednego posiłku jednodaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być mniejsza niż 300 kcal. Zadanie nr 2 - wydawanie posiłków dwudaniowych (z dodatkiem w postaci owocu, jogurtu lub batonika) w szacunkowych ilościach osób: Szkoła w Trzebiszewie - 21 osób, Szkoła w Murzynowie - 53 osoby, Szkoła w Świniarach - 10 osób. Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 580 kcal. Posiłki wydawane w ramach części 1) realizowane będą w dniach nauki szkolnej. Część 2) Zadanie nr 1 - wydawanie posiłków spożywanych w miejscu wskazanym przez Wykonawcę (w Skwierzynie): dwudaniowe dla szacunkowej ilości 90 osób Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 2) nie może być niższa niż 680 kcal. Posiłki w ramach części 2) realizowane będą w ciągu 7 dni w tygodniu. W przypadku dni wolnych od pracy oraz świąt, Zamawiający wymaga zorganizowania posiłku zastępczego w formie np. paczki.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowożenia i wydawania gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie oraz wydawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Wykonawcę
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia: - posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca posiada i okaże zezwolenie na przygotowywanie i dostawę posiłków wydane przez właściwy terenowo oddział Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia: - potwierdzenie prawa do lokalu lub jego dysponowania z zapleczem technologicznym do przygotowania gorących posiłków i śniadań. (kopia aktu notarialnego, umowy dzierżawy - dokumenty potwierdzone za zgodność z oryginałem)
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia Zamawiający oceni spełnienie warunku dysponowania samochodem dostawczym niezbędnym do realizacji zamówienia na podstawie oświadczenia Wykonawcy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia: - przedłożenie uprawnień osób odpowiedzialnych za przygotowanie posiłków wraz z aktualnymi badaniami lekarskimi.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
koncesję, zezwolenie lub licencję
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
W zakresie części 1 i 2 zamówienia, Zamawiający żąda przedłożenia: 1) formularza ofertowego -zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ, 2) kosztorys - kalkulację cenową poszczególnych posiłków, 3) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, 4)potwierdzenie prawa do lokalu lub jego dysponowania z zapleczem, technologicznym do przygotowywania posiłków, 5) decyzję sanepidu o dopuszczeniu lokalu do przygotowania i wydawania posiłków wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 6) przedłożenie uprawnień osób odpowiedzialnych za przygotowanie posiłków wraz z aktualnymi badaniami lekarskimi, 7) oświadczenie, że oferent dysponuje samochodem dostawczym niezbędnym w realizacji zamówienia, 8) oświadczenie, że Oferent spełnia wymogi art. 22 ust. 1 pzp.- załącznik nr 3 do SIWZ, 9) zaakceptowany projekt umowy stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsskwierzyna.pl www.bip.skwierzyna.samorzady.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Batorego 15, 66-440 Skwierzyna.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Batorego 15 66-440 Skwierzyna pokój nr 15.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
Skwierzyna: Usługa przygotowania, dowożenia i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od stycznia 2013 roku do końca roku 2013
Numer ogłoszenia: 496674 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Batorego 15, 66-440 Skwierzyna, woj. lubuskie, tel. 95 7170928, faks 95 7170928.
Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsskwierzyna.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna jednostka organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowania, dowożenia i wydawania posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę do miejsc wskazanych przez Zamawiającego w okresie od stycznia 2013 roku do końca roku 2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowożenia, wydawania posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie oraz wydawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Wykonawcę - składająca się z dwóch części. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie, dowożenie i wydawanie gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie w okresie od 02.01.2013 r. do 31.12.2013 r. w następujących formach: Część 1) Zadanie nr 1 - wydawanie śniadań do Gimnazjum w Skwierzynie w szacunkowej ilości dla 20 osób. Śniadania powinny być opakowane w odpowiednie torebki lub folię spożywczą. Dostawa śniadań na miejsce spożycia tj. Gimnazjum w Skwierzynie w godz. od 10.30 do 11.00 w dniach nauki szkolnej. Wartość odżywcza jednego śniadania wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 250 kcal. - przygotowanie w opakowaniach jednorazowych i dowożenie posiłku jednodaniowego (drugie danie) do Gimnazjum w Skwierzynie w szacunkowej ilości dla 16 osób. Dostawa do Gimnazjum w Skwierzynie w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. Wartość odżywcza jednego posiłku jednodaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być mniejsza niż 300 kcal. Zadanie nr 2 - wydawanie posiłków dwudaniowych (z dodatkiem w postaci owocu, jogurtu lub batonika) w szacunkowych ilościach osób: Szkoła w Trzebiszewie - 21 osób, Szkoła w Murzynowie - 53 osoby, Szkoła w Świniarach - 10 osób. Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 1) nie może być niższa niż 580 kcal. Posiłki wydawane w ramach części 1) realizowane będą w dniach nauki szkolnej. Część 2) Zadanie nr 1 - wydawanie posiłków spożywanych w miejscu wskazanym przez Wykonawcę (w Skwierzynie): dwudaniowe dla szacunkowej ilości 90 osób Wartość odżywcza posiłku dwudaniowego wydawanego w ramach części 2) nie może być niższa niż 680 kcal. Posiłki w ramach części 2) realizowane będą w ciągu 7 dni w tygodniu. W przypadku dni wolnych od pracy oraz świąt, Zamawiający wymaga zorganizowania posiłku zastępczego w formie np. paczki.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowożenia i wydawania gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Skwierzynie oraz wydawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Wykonawcę
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia: - posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca posiada i okaże zezwolenie na przygotowywanie i dostawę posiłków wydane przez właściwy terenowo oddział Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia: - potwierdzenie prawa do lokalu lub jego dysponowania z zapleczem technologicznym do przygotowania gorących posiłków i śniadań. (kopia aktu notarialnego, umowy dzierżawy - dokumenty potwierdzone za zgodność z oryginałem)
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia Zamawiający oceni spełnienie warunku dysponowania samochodem dostawczym niezbędnym do realizacji zamówienia na podstawie oświadczenia Wykonawcy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie części 1 i 2 zamówienia: - przedłożenie uprawnień osób odpowiedzialnych za przygotowanie posiłków wraz z aktualnymi badaniami lekarskimi.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
koncesję, zezwolenie lub licencję
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
W zakresie części 1 i 2 zamówienia, Zamawiający żąda przedłożenia: 1) formularza ofertowego -zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ, 2) kosztorys - kalkulację cenową poszczególnych posiłków, 3) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, 4)potwierdzenie prawa do lokalu lub jego dysponowania z zapleczem, technologicznym do przygotowywania posiłków, 5) decyzję sanepidu o dopuszczeniu lokalu do przygotowania i wydawania posiłków wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 6) przedłożenie uprawnień osób odpowiedzialnych za przygotowanie posiłków wraz z aktualnymi badaniami lekarskimi, 7) oświadczenie, że oferent dysponuje samochodem dostawczym niezbędnym w realizacji zamówienia, 8) oświadczenie, że Oferent spełnia wymogi art. 22 ust. 1 pzp.- załącznik nr 3 do SIWZ, 9) zaakceptowany projekt umowy stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsskwierzyna.pl www.bip.skwierzyna.samorzady.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Batorego 15, 66-440 Skwierzyna.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Batorego 15 66-440 Skwierzyna pokój nr 15.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
Załączniki
Typ Nazwa Komentarz Data Dodał specyfikacja.docx 2012-12-07 11:47:31 Wawrzyniak Bartosz zał....docx 2012-12-07 11:47:41 Wawrzyniak Bartosz proje....docx 2012-12-07 11:47:51 Wawrzyniak Bartosz Informacje o artykule
Autor: Zredagował(a): Bartosz Wawrzyniak Data powstania: 07.12.2012 11:47 Data ostatniej modyfikacji: Liczba wyświetleń: 1107 Archiwum
Lp. Tytuł Data modyfikacji Zredagował